Kylling med Parmesan

Servere kylling er alltid en god idé.


Til denne oppskriften kan  du enten kute en hel kylling i deler eller du kan bruke kyllinglår eller overvinger. (Kilde: Alexandras kjøkken).

 

 

Ingredienser for 4-6 personer:

  • 1 kylling, skåret i deler
  • Salt og pepper
  • revet skall av en sitron
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 glass tørr hvitvin eller rosé
  • olivenolje
  • 200 g parmesanost, revet
  • 3 fedd hvitløk, finhakket En håndfull timian


forberedelse:

 

  • Forvarm ovnen 220 grader.
  • Krydre hele kyllingen med salt og pepper
  •   Bland en spiseskje olivenolje med vin, sitronsaft, sitronskall, hvitløk, timian og 100 gram parmesan i en stekeform.
  • Snu kyllingdelene rundt i blandingen
  • Plasser kyllingen slik at siden med huden vender opp
  • dryss resten parmesanost over og skyv det hele inn i den varme ovnen
  • Etter omtrent 20 minutter, da huden begynner å ta farge, reduser varmen til 200 grader og stek kyllingen i ytterligere 30 minutter til kjøttet løsner fra bein


Serveres med potetmos og grønne bønner.

Write a comment

Comments: 5
Instagram
Matprat