Fritert er jo for mange, og også for meg, egentlig veldig fy, men fredag er kosedag 😉
Du trenger noen ingredienser som du muligens ikke har i kjøkkenskapet til vanlig, men de er ikke vanskelige å skaffe.
1,5 kg kylling i deler eller kylling deler som lår eller….
2, 5 dl potetmel
1,25 dl mel
1,25 dl søtt rismel (sweet rice flour)
1 teskje bakepulver
1 egg (jeg brukte 2)
1 teskje havsalt
1 teskje fersk kvernet pepper
bland alt dette godt med hendene
sett på 1 liter raps olje i en kjele på høy varme
når du har kyllingdelene oppi og det syder rundt har du riktig varme
friter i ca 8 minutter
legg i et fat som er dekket med husholdningspapir
før du blander kyllingen med sausen må den oppi oljen en gang til i noen minutter for at den skal være varm når du serverer den
du må muligens steke kyllingdelene i flere omganger og har så tid for å lage sausen
1 spiseskje rapsolje
4 båter med hakket hvitløk
1 dl ketchup
1 dl ris sirup (rice syrup) den greide jeg ikke å skaffe og brukte da honinng
2 spiseskje chilipaste (ta mindre hvis du ikke liker sterk)
1 spiseskje eple eller vineddik
sesamfrø (ikke til sausen)
stekt hvitløken i oljen
ha ketchup, ris sirup, pepper paste og eddiken og stek i ca 10 minutter
smak på sausen og se om du er fornøyd
stek kyllingen en gang til noen få minutter
legg det på husholdningspapir en gang til
bland kyllingen med sausen, strø sesamfrø over og server med en gang
jeg serverte ris og salat med hjemmelaget Ranch Dressing til.
selvfølgelig liker ikke alle i denne familien sausen og jeg serverte noen uten saus på.
Også til dette vil den hjemmelagete Ranch Dressing passe ypperlig.