Yangnyeom tongdak – kylling i særklasse

Fritert er jo fy....

Fritert er jo for mange, og også for meg, egentlig veldig fy, men fredag er kosedag 😉

Du trenger noen ingredienser som du muligens ikke har i kjøkkenskapet til vanlig, men de er ikke vanskelige å skaffe.

Dette trenger du til kyllingen:

1,5 kg kylling i deler eller kylling deler som lår eller….

2, 5 dl potetmel

1,25 dl mel

1,25 dl søtt rismel (sweet rice flour)

1 teskje bakepulver

1 egg (jeg brukte 2)

1 teskje havsalt

1 teskje fersk kvernet pepper

sånn gjør du

bland alt dette godt med hendene

sett på 1 liter raps olje i en kjele på høy varme

når du har kyllingdelene oppi og det syder rundt har du riktig varme

friter i ca 8 minutter

legg i et fat som er dekket med husholdningspapir

før du blander kyllingen med sausen må den oppi oljen en gang til i noen minutter for at den skal være varm når du serverer den

du må muligens steke kyllingdelene i flere omganger og har så tid for å lage sausen

Dette trenger du til sausen:

1 spiseskje rapsolje

4 båter med hakket hvitløk

1 dl ketchup

1 dl ris sirup (rice syrup) den greide jeg ikke å skaffe og brukte da honinng

2 spiseskje chilipaste (ta mindre hvis du ikke liker sterk)

1 spiseskje eple eller vineddik

sesamfrø (ikke til sausen)

Sånn lager du sausen

stekt hvitløken i oljen

ha ketchup, ris sirup, pepper paste og eddiken og stek i ca 10 minutter

smak på sausen og se om du er fornøyd

El grande finale

stek kyllingen en gang til noen få minutter

legg det på husholdningspapir en gang til

bland kyllingen med sausen, strø sesamfrø over og server med en gang

jeg serverte ris og salat med hjemmelaget Ranch Dressing til.

Uten saus men med Ranch Dressing

selvfølgelig liker ikke alle i denne familien sausen og jeg serverte noen uten saus på.

Også til dette vil den hjemmelagete Ranch Dressing passe ypperlig.

Instagram
Matprat