perfekt VM mat - faboulous slow hand chili con carne

lages i bøter og spann i forkant av en lang football dag

Spisskummen eller spisskarve (cuminum cyminum), krydder, som brukes ofti i asiatisk, arabisk og mexikanisk matlaging. Den inngår i krydderblandinger som curry og garam masala.

 

Perfekt VM mat, lages i bøtter og spann i forkant og spyles ned med et godt norsk øl.

 

Denne oppskriften her er en slow food oppskrift dvs du koker maten ganske så sakte for et fantastisk resultat.

 

til 6 personer

 

dette trenger du:

 

1 kg karbonadedeig (eller kjøtt som du kværner selv som feks entrecote :-))
1 stor gul løk, finhakket
1 grønn paprika, renset og finhakket
1 jalapeno, renset og finhakket (eller chili eller chipotle eller..)
1 ts malt spisskummen
1 kg gode tomater hakket
2 bokser bønner,  skylles (velg den type bønner du liker best)
1 / 2 ts salt
1 ts kajennepepper og 1 finhakket chili (velg en med den styrke du liker)

 

 

Sånn gjør du:

 

Varm en stor panne eller gryte over middels høy varme og brun kjøttdeig, del kjøttet godt med stekespade.


Når kjøttet er brunt lå det overflødige vann og kjøtt renne av og sett kjøttet til siden i en bolle.

 

Sett pannen tilbake på oven og surr løk, paprika, jalapeno og spisskummen i ca 5 minutter.


Bland kjøtt, løk, paprika, jalapeno, tomater, bønner, salt, chili og cayenne pepper i en tung gryte med lok som tåler ovn og lå det koke på ca 95 grader i 4-6 timer inni i stekeovn eller på kokeplate hvis du ikke har steke ovn :-)

 

I Usa finnes det en slow cooker som kalles for crockpot som kan brukes hvis du eier en sånn, de blir solgt på nette og Jernia men desverre alt for dyrt.

 

Server med ris og eller godt brød og rømme og en hot sauce til for de som liker det enda hottere.

 

 

Write a comment

Comments: 0
Instagram
Matprat