Det var legen og ernæringsfysiolog Maximilian Oskar Bircher –Benner som utviklet dette rundt året 1900.
Oppdaget hadde Bircher-Benner Müsli, som har sitt navn fra det sveitser tyske ord «Mues» oder «Müesli» (liten Mues) på sine reiser gjennom Alpene.
Her smakte han en råkost måltid som i over hundre år hadde vært en fast del av alp gjeternes kosthold. Han fikk servert havregryn, epler, nøtter og sitronsaft med sukret kondensert melk (som for eksempel viking melk).
Dette brakte Bircher-Benner på ideen å servere denne typen mat til gjestene på sitt sanatorium i Zürich som en diet med fersk frukt.
Biologisk effektive lys kvanter?
Bircher-Benner mente at «Birchermues» inneholder «biologisk effektive lys kvanter» som tilfører kroppen livskraft.
Uansett, konseptet fungerte og «Birchermues» utviklet seg til en av de viktigste rettene i den vegetariske råkost ernæringen og til en verdens kjent sveitsisk spesialitet som i dag finnes i utallige varianter.
Du trenger:
Sånn gjør du:
Nå er du klar for en super start i den nye dagen :-)
Dr. Oskar Bircher-Benner
Write a comment