Kantine eller personalrestaurant
Jeg besøkte Norges beste kantine, eller personal restaurant som det så fint heter nå. For min del er kan det egentlig hete hva det vil, men maten må smake bra og den må være laget fra bunnen av.
Jeg er klar over at mange kantiner sliter med det fordi økonomien ikke tilsier at det går. Også kan man påstå at det er billigere å lage alt fra bunnen av men.... ok, det er en annen blogg.
Jeg hadde ingen planer om å spise der til en av de kantine ansatte sa til meg; "du må smake blomkålsuppen til Michael, den er bare helt fantastisk"
Jeg liker ikke blomkål!
Ok, kult men jeg liker ikke blomkål, og jeg liker i hvertfall ikke blomkålsuppe!
Men jeg er jo av den nyskjærrig typen, og jeg er jo en mat idiot. Jeg hentet meg en blomkålsuppe og lot være å ta store biter med blomkål.
Jeg angrer ikke, jeg smakte forsiktig og spiste så for første gang i mitt liv blomkålsuppe. Jeg tømte hele skålen, og hadde nesten lyst å slikke den ren. Men sånt gjør man ikke, og i hvert ikke hvis man sitter blant mange hundre bankansatte.
Oppskriften fra kjøkkensjefen
Jeg hadde dårlig tid og detet er jo året 2014, så jeg sendte en mail til kjøkkensjefen hvor jeg roste denne fantastiske suppen og ba om oppskriften.
Her kommer svaret:
Blomkålsuppe med bacon og parmesan
Fremgangsmåte:
Glemte å si at det spiser ganske mange gjester der, og der suppen ble servert er det ca. 700 sultne gjester som kommer innom.
Så du forstår jo sikkert at du må brekke det ned, hvis du ikke skal gi mat til like mange gjester :-)
Write a comment