I dag feirer vi John Montagu, the fourth Earl of Sandwich

digg-toasted-sandwich-med-bacon-fersken-basilikummajones-og-salat

dette trenger du:

  • 8 skiver tjukk god bacon
  • 30 gram eller ca 2 handfull fersk basilikum
  • 2 teskjeer god extra virgin olivenolje
  • 1 teskje fersk presset sitron eller limesaft
  • godt salt og nykvernet pepper
  • 3 spiseskjeer hjemmelaget majones eller kjøpe majones hvis du ikke har annet
  • 8 tjukke skiver fullkorn brød
  • 2 fersken uten stein, skåret i tynne skiver
  • salat (jeg brukte feltsalat som er fantastisk blandet med vinaigrette dressing og kokt egg, men dette har ikke noe å gjøre med denne oppskriften)
  • saltagurk eller cornichon til å servere til hvis du liker det 

sånn gjør du:

  •  stek bacon på middels varme til den er sprø
  • mens baconet steker kjør følgende i en liten foodprocessor: basilikum, olivenolje, limesaft, 1 spiseskje vann, 1/4 del teskje salt og pepper
  • bland majonesen inn
  • toast brødet og anrett med salat, fersken, bacon og basilikum majonesen (ekstra godt og usunn hvis du toaster brødet i bacon fettet)

 

Server raskt så lenge baconet fortsatt er varmt, mmmmhhh og bare ca 400 kalorier per porsjon men 1600 hvis du spiser alt selv :-)

 

 

Write a comment

Comments: 0
Instagram
Matprat